Zakochałam się ostatnio w kuchni meksykańskiej. Quesadilla to jedna z moich ulubionych potraw. Dziś mam dla was przepis na quesadillę z faso...

Quesadilla z fasolą, mango i brązowym ryżem

/
0 Comments
Zakochałam się ostatnio w kuchni meksykańskiej. Quesadilla to jedna z moich ulubionych potraw. Dziś mam dla was przepis na quesadillę z fasolą, mango oraz brązowym ryżem. Jest banalnie prosta w przygotowaniu, a smakuje fantastycznie!



Quesadilla z fasolą, mango i brązowym ryżem

Składniki:
(2 porcje)

2 tortille (u mnie orkiszowa)
puszka fasoli czarna / czerwona
100 g brązowego ryżu
100 g sera
1/2 mango
papryczka chilli
kolendra świeża
limonka

Guacamole:
awokado
sok z limonki
chilli
kolendra

Wykonanie:

Ugotuj ryż, piekarnik rozgrzej do 200 stopni.

Do miski wrzuć opłukaną fasolę, starty ser żółty, mango pokrojone w kosteczkę, posiekane chilli, sok z jednej limonki, pieprz i sól. Na koniec dodaj ugotowany ryż. Wymieszaj.

Na blaszce wyłożonej papierem połóż dwa placki tortilla. Połowę farszu wyłóż na jeden, połowę na drugi. Złóż na pół. Piecz ok 5-10 min w piekarniku, aż ser się rozpuści i placek tortilla się zarumieni.

Guacamole: Rozgnieć dojrzałe awokado. Dodaj sok z limonki, chilli, kolendrę, pieprz i sól.

Inspiracją do stworzenia tego dania był przepis z bloga HALF BAKED HARVEST.


You may also like

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.