Mam dla was kolejny, bajecznie prosty i pyszny przepis. Uwielbiam gotować, ale nie lubię godzinami stać w kuchni. Stąd nowy, jesienny przepi...

Jabłkowe muffiny bez cukru i glutenu

/
1 Comments
Mam dla was kolejny, bajecznie prosty i pyszny przepis. Uwielbiam gotować, ale nie lubię godzinami stać w kuchni. Stąd nowy, jesienny przepis. Bo jak jesień, to jabłka i cynamon.


Składniki:

6 jajek
2 dojrzałe banany
3 jabłka
50 g mąki kokosowej
50 g mąki jaglanej
cynamon
soda

Przygotowanie:

Jajka i banany blendujemy na gładką masę. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. W misce mieszamy pokrojone jabłka, jajka z bananami oraz mąki, sodę i cynamon. Ja dodałam dużo cynamonu, bo uwielbiam!

Włóż ciasto do foremek i piecz ok 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Ja muffiny zawsze piekę w silikonowych foremkach, bo nigdy nie przywierają.

Jeśli nie masz mąki kokosowej i jaglanej myślę, że można zastąpić je innymi bezglutenowymi bądź pszenną, jeśli używasz.




You may also like

1 komentarz:

  1. Aromatyczne i smaczne połączenie, a do tego bez cukru :)

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.