Na śniadanie prawie zawsze jem jajka. Kocham je ponad wszystko, bo można wyczarować z nich milion rzeczy. Klasyczna jajecznica ze szpinakiem...

Zielony Omlet

/
1 Comments
Na śniadanie prawie zawsze jem jajka. Kocham je ponad wszystko, bo można wyczarować z nich milion rzeczy. Klasyczna jajecznica ze szpinakiem nie do końca mi smakuje. Dlatego postanowiłąm ją nieco podrasować :)


Omlet jest bajecznie prosty, a pozwoli na urozmaicenie śniadania, jeśli codziennie jecie jajecznice. Szpinak jest właściwie niewyczuwalny. Można go w ten sposób przemycić do diety niejadków :)

Składniki:

3 jajka (albo więcej)
garść świeżego szpinaku
pieprz
sól

Przygotowanie:

Zblenduj jajka razem ze szpinakiem na gładką masę. Jeśli bardziej je spienisz to omlet będzie puszystszy. Dopraw solą i pieprzem.

Smaż na maśle klarowanym bądź oleju kokosowym, na wolnym ogniu i pod pokrywką.
Smaż kilka minut z jednej strony i tylko chwilkę jak przewrócisz na drugą stronę.

Ja podałam z pomidorami i cebulką. 


You may also like

1 komentarz:

Obsługiwane przez usługę Blogger.